Himalajska solna plošča – zidak 20x10x2,5cm

5.98 

Na zalogi

Šifra: HIM-SP-20X10X2-5 Kategorije: , , , , Oznake: , ,

Himalajska solna plošča, zidak za dekoracijo in kuhinjo.

Naravni Himalajski solni zidak je razrezan na ploščice in gladko brušen.
Njegova barva je lahko zelo raznolika, od rožnate do temno oranžne,
lahko je lepo žilasta, progasta ali trdna, odvisno od tega iz katere plasti prihaja.

Z osvetlitvijo, solne površine povečuje lepoto in vzdušje prostora.
Ne samo, da blagodejno vpliva na naše zdravje, saj lahko s himalajskimi solni zidaki
okoli sebe ustvarimo zdrav, zdravilni prostor. Svoj čar mu dajejo tudi estetika, slog in unikatnost.

Veliko se uporablja, bodisi pri notranji opremi, wellnessu ali na številnih področjih gastronomije.

Kuhinja: solni zidaki, ki se uporabljajo kot kuhalne plošče,
so odlične za svežo zelenjavo, meso, ribe, pokrovače, sadje in sir.

Uporaba: za gradnjo in dekoracijo različnih prostorov
(wellness in spa prostori, savne, solne sobe, stanovanjski prostori itd.)

  • optimalna za žar
  • velikost: 20 x 10 x 2,5 cm
  • Teža: 1,15 kg

Obvestilo:
Solne plošče, zidaki se izrezujejo iz skal himalajske soli,
zato njihovi vogali in robovi niso povsem ravni.

Opeke, solni zidaki iz himalajske soli

so odličen gradbeni material, iz katerih lahko v zaprtih prostorih oblikujete dekorativne predmete.
V vašem domu lahko zgradite solno sobo ali postavite zid iz solne opeke in ga osvetlite.

Naše opeke so zelo dekorativne tudi v spa in wellness prostorih.
Solne opeke so gladke, tako da jih je mogoče enostavno sestaviti.

Naravni zidaki so na eni stran ne polirani in grobi (glej slike).
Opeke so rožnate barve z različnimi odtenki, če ni navedeno drugače.

Opeke bele barve so redkejše.
Solne opeke so na voljo v različnih velikostih, odvisno od vaših potreb.

PLOŠČE ZA ŽAR IN SUŠI

Naše solne plošče, zidaki za pečenje na žaru lahko segrevate na štedilniku ali v pečici,
nato pa jih lahko uporabite pri mizi kot ploščo za žar.
Hrana na žaru je hkrati tudi soljena.

Plošče so primerne za ribe, meso in zelenjavo. Jedi se med pečenjem solijo ob stiku s solno ploščo.
Za suši je mogoče uporabiti zamrznjene plošče.

Če nimate primerne podlage, priporočamo, da uporabite naš
praktični nosilec za žar ploščo iz nerjavečega jekla, prevlečenega s porcelanom.

Osebna uporaba: Solne plošče se lahko uporabljajo tudi za razstrupljanje telesa.

Da bi žar plošča ostala trdna in vroča, priporočamo uporabo plošče debeline 5 cm.

Splošna navodila

Pečice predhodno ne segrevajte. Ploščo namestite v spodnji del pečice.
Plošča mora biti čista in suha. Vsaj 24 ur prej plošče ne uporabljajte.
Hrane ne postavite neposredno iz hladilnika na žar ploščo.

Pred prvo uporabo plošče priporočamo segrevanje v pečici: ploščo segrevajte
15 minut pri 80 stopinjah in še 15 minut pri 120 stopinjah.
Nato ploščo odstranite in pečico ohlajajte 30 minut.

Plošča je pripravljena za uporabo.

Ploščo postavite v (hladno) pečico in jo grejte največ 45 minut: prvih 15 minut na 90 stopinj,
nato 15 minut na 180 stopinj in še 15 minut na najvišji temperaturi (približno 270 stopinj).

Plošča lahko med segrevanjem nekoliko razpoka. To je običajno.
Dobro naoljeno in začinjeno hrano položimo neposredno
na vročo solno ploščo in jo spečemo na obeh straneh.

 Hrana se med pečenjem sama nasoli.

Prosimo, upoštevajte: večkrat kot boste hrano obrnili, bolj bo slana.

Meso, ribe ali zelenjavo postrezite na površini, odporni na toploto.
Uporabite naš odličen nosilec za žar plošče.

Solno ploščo preprosto očistite s strgalom in nato z vlažno krpo, ko se ohladi.
Če na plošči ostane preveč ostankov hrane, suho solno ploščo zdrgnite z brusnim papirjem.
Nato jo obrišite z vlažno krpo in pustite, da se posuši.

VEČ INFORMACIJ O SOLNIH PLOŠČAH

Solne plošče zadržijo toploto dolgo časa in jo dolgo tudi oddajajo.

Mineralna sol ima visoko temperaturo taljenja, nekaj več kot 800 stopinj, zato ne skrbite,
da vaša solna plošča ne bi mogla prenašati visokih temperatur peči ali pečice.

Solne plošče nimajo ravnih robov, saj so narejene ročno.

Prosimo, da to upoštevate pri naročanju solnih plošč.

Upoštevajte tudi, da držalo žar plošče ni primerno za pranje v pomivalnem stroju.

Himalajska sol vpliva tudi na zdravje vaše kože.
Zahvaljujoč vsebnosti mineralov in elementov v sledovih, kožo navlaži,
jo naredi mehko in polepša videz.

Kožo osvobaja škodljivih učinkov onesnaženega zraka
in kozmetike, razkužuje in zmanjšuje vnetja.

Himalajska sol je najbolj naravna in starodavna morska sol, brez vseh
industrijskih posegov, obdelave in aditivov.

Meso in zelenjava na žaru na himalajski solni pečici sta sočna,
ostajata bogata z vitamini in ohranjata visoko vsebnost mineralov.

Še ena posebnost v vaši kuhinji in jedilnic za postrežbo.

Teža 1.2 kg

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Himalajska solna plošča – zidak 20x10x2,5cm”

Ne zamudite nobene novice

Naročite se na naše novice

PLAČUJ VARNO

Plačujte varno, z najbolj
popularnimi metodami

PODPORA

Za podporo pišite na:
psdshop@psd-group.eu

LOKACIJA TRGOVINE

Šmartinska cesta 130
1000 Ljubljana

×