Lokacija trgovine: Šmartinska cesta 130, Ljubljana BTC
Delovni čas: Pon-Pet 08:00 - 16:00

IZDELKI IZ HIMALAJSKE SOLI – HIMALAJSKE SOLNE LUČKE

Naša široka ponudba izdelkov vključuje:

Himalajske solne lučke, lizalne kamne za živali, plošče za kuhanje, svečnike, kozarce za tekilo, sol za kopel, set za serviranje, solne sklede, stenske ploščice in še veliko dekorativnih okrasov za vaš dom.

Zaradi zavezanosti h kakovosti in zadovoljstvu naših strank ponujamo le najboljše izdelke iz himalajske soli, dobavljene iz Pakistana.

Nudimo širok nabor izdelkov iz izvirne himalajske soli najboljše kakovosti. Obiščite našo trgovino in si oglejte obsežno ponudbo svetilk, soli za kopel in drugih negovalnih izdelkov, kuhinjskih pripomočkov in drugih izdelkov.

Spletna trggovina psd doo

Himalajska solna lučka – Piramida

30,50
Prednosti solne lučke Glavna prednost solne lučke je, da oddaja negativno nabite delce, ki nevtralizirajo pozitivno nabite delce v zraku, kot so virusi, bakterije, tobačni dim, prah, glive in drugo. Če solno lučko pogosto uporabljate, se bo vaš imunski sistem okrepil, presnova se bo izboljšala in potek kroničnih bolezni zgornjih dihal se bo omilil.

Solna lučka

izboljša spanec, pomaga pri utrujenosti in depresiji. Ustvarja dobro vzdušje in prijeten občutek. Priporočamo, da lučko namestite ob postelji in na mesta, kjer je električna in elektronska oprema. Solna lučka se priporoča pri boleznih dihal, kot so astma, pljučnica in bronhitis. Koristi tudi ljudem z duševnimi težavami, depresijo, apatijo in tistim, ki so razdražljivi. Nekateri znanstveniki so v svoje laboratorije in prostore, kjer delajo s kemičnimi snovmi, opremili s solnimi lučkami. Solne lučke odstranjujejo plesen iz prostorov z visoko vlažnostjo. Prav tako pomagajo v boju proti prahu, zato se njihova uporaba priporoča v domačih in poslovnih prostorih. Nekatere študije kažejo, da solne lučke lajšajo revmatizem. Prav tako pomagajo ljudem, ki imajo alergije na prah ali plesen, in pomagajo preprečiti njihovo poslabšanje. Solne lučke ne nameščajte v bližino vode, kopalnico in v prostore z visoko vlažnostjo, saj bo izgubila svojo obliko in uporabne lastnosti. Če solne lučke še niste uporabljali, morate svoje telo postopoma nanjo navaditi. Lučko najprej prižgite za kratek čas in pozneje to časovno obdobje daljšajte.

Delovanje solne lučke

Solna lučka med delovanjem proizvaja negativne ione natrija, klora in joda. Ti ioni so koristni za človekovo telo. Očistijo zrak, izboljšajo mikroklimo prostora in stabilizirajo čustveno stanje ljudi. Solna lučka nevtralizira elektromagnetno sevanje elektronskih naprav. Delovanje solne lučke temelji na kombinaciji soli in svetlobe. Električna energija segreva mineral, ki začne s hidriranjem s pomočjo naravne zračne vlage. Prostor se nasiči z negativno nabitimi ioni, zaradi česar se zrak prečisti. Ko je himalajska lučka prižgana, poteka ionizacija prostora.

Himalajska solna lučka 3-5 kg

22,08
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Himalajska solna lučka

je zdelana iz kamene soli, ki se koplje v Himalaji, Karpatih in drugje. Starost mineralov je med 500 in 700 milijoni let. Solna lučka je ročno izrezana oziroma izklesana iz cele gmote soli. Kameno sol so v preteklosti uporabljali zdravilci za zdravljenje protina, migrene, kožnih izpuščajev in izboljšanje imunosti zaradi njene edinstvene sestave, ki vključuje: železov oksid, glino, ogljikovodik (plinast in tekoč), sadro, ogljik, cink, brom, magnezij, kalcij, selen, železo, kalij, kremen, anhidrit.

Delovanje Himalajske solne lučke

Solna lučka med delovanjem proizvaja negativne ione natrija, klora in joda. Ti ioni so koristni za človekovo telo. Očistijo zrak, izboljšajo mikroklimo prostora in stabilizirajo čustveno stanje ljudi. Solna lučka nevtralizira elektromagnetno sevanje elektronskih naprav. Delovanje solne lučke temelji na kombinaciji soli in svetlobe. Električna energija segreva mineral, ki začne s hidriranjem s pomočjo naravne zračne vlage. Prostor se nasiči z negativno nabitimi ioni, zaradi česar se zrak prečisti. Ko je himalajska lučka prižgana, poteka ionizacija prostora. Solno lučko je mogoče primerjati z ionizatorji zraka, saj pripomore k zdravljenju in preprečevanju bolezni, povezanih z možgani, pljuči in šibkim imunskim sistemom. Kontraindikacije niso bile ugotovljene, saj solna lučka nima negativnega vpliva na človeka in prostor. Lučka, izdelana iz čiste himalajske soli: spodbuja psihično moč; lajša utrujenost; poveča raven vlažnosti v prostoru; deluje preventivno proti astmi, dermatitisu, sladkorni bolezni, alergijam, sinusitisu, revmatizmu in prehladu; izboljša presnovo; uničuje patogene bakterije in glivice; odpravlja neprijetne vonjave v pisarni ali drugih prostorih. Sol je edinstven naravni antiseptik, zato se uporablja za zdravljenje bolezni dihal. Uporaba solne lučke v vrtcu bo okrepila zdravje otroka. Domača uporaba pa ima enak učinek kot v solni jami. Morski zrak, ki ga svetilka oddaja pri segrevanju, pospešuje pomlajevanje celic in ima pomirjujoč učinek, saj ustvarja pozitivno energijo. Po mnenju strokovnjakov solna lučka nima škodljivih učinkov na človeka. Če lučka gori eno uro na dan v spalnici ali drugem prostoru, ne bo prišlo do preobremenjenosti s soljo. Nekateri zdravniki menijo, da obstajajo kontraindikacije za bolnike s hipertenzijo, ishemijo in hudimi motnjami centralnega živčnega sistema. Vendar to ni dokazano. Če ste v dvomih, se posvetujte z zdravnikom preden kupite solno lučko.

Pri izbiri himalajske solne lučke

bodite pozorni na pritrjenost elementov, kakovost dodatkov in površino kamna. Včasih so na njem razpoke, vendar ne gre za napako, temveč obliko naravne kamnine. V sobi s površino 15 kvadratnih metrov, uporabite solno lučko, ki tehta od 2 do 3 kg. Večja kot je lučka, učinkovitejše je čiščenja zraka zaradi izhlapevanja soli. Priporoča se, da lučko namestite blizu postelje oziroma pri vzglavniku.

Kako uporabljati solno lučko?

Za ionizacijo in čiščenje zraka mora Himalajska solna lučka delovati vsaj 6 ur na dan. Lučko namestite na varno mesto zunaj dosega otrok in stran od virov vlage (domače fontane, akvariji itd.). Vse solne lučke so primerne za uporabo doma in v pisarni. Najbolje je, da lučko namestite na mesto, kjer je največ onesnaževal zraka, na primer v spalnici in v skupnem prostoru, kjer se najpogosteje uporabljajo električni aparati. Lučko pustite prižgano dlje časa, tako da nastane čim več negativnih ionov. Solne lučke porabijo malo energije in so popolnoma varne, če jih pustite prižgane med spanjem. Izberite ustrezno velikost solne lučke, ki je primerna za vaš prostor, ali pa nabavite več lučk, ki jih boste namestili po stanovanju ali hiši. Himalajska solna lučka ne zahteva posebne nege. Dovolj je, če z nje s suho krpo obrišete prah ali uporabite sesalnik. Ne pozabite, da je sol topna v vodi, zato ni priporočljivo, da jo postavite poleg akvarija. Solne lučke so priljubljene v mnogih državah na svetu. Kamena sol se pridobiva iz rudnikov, ki se nahajajo v Pakistanu in Ukrajini. Sol mora biti čimbolj čista, tako da vsebuje čim manj različnih nečistoč. Halit (čista kristalna sol) ne vsebuje težkih kovin, zato je idealen za izdelavo solnih lučk, ki pa ga je težko obdelati tako, da bi iz njega izdelali lučke posebnih oblik.[/vc_column_text][vc_facebook type="button_count"][/vc_column][/vc_row]
Akcija!

Himalajska solna lučka – Ananas

19,28 14,46
Solna lučka med delovanjem proizvaja negativne ione natrija, klora in joda. Ti ioni so koristni za človekovo telo. Očistijo zrak, izboljšajo mikroklimo prostora in stabilizirajo čustveno stanje ljudi. Solna lučka nevtralizira elektromagnetno sevanje elektronskih naprav. Delovanje solne lučke temelji na kombinaciji soli in svetlobe. Električna energija segreva mineral, ki začne s hidriranjem s pomočjo naravne zračne vlage. Prostor se nasiči z negativno nabitimi ioni, zaradi česar se zrak prečisti. Ko je himalajska lučka prižgana, poteka ionizacija prostora. Solno lučko je mogoče primerjati z ionizatorji zraka, saj pripomore k zdravljenju in preprečevanju bolezni, povezanih z možgani, pljuči in šibkim imunskim sistemom. Kontraindikacije niso bile ugotovljene, saj solna lučka nima negativnega vpliva na človeka in prostor. Lučka, izdelana iz čiste himalajske soli: spodbuja psihično moč; lajša utrujenost; poveča raven vlažnosti v prostoru; deluje preventivno proti astmi, dermatitisu, sladkorni bolezni, alergijam, sinusitisu, revmatizmu in prehladu; izboljša presnovo; uničuje patogene bakterije in glivice; odpravlja neprijetne vonjave v pisarni ali drugih prostorih. Solna lučka je zdelana iz kamene soli, ki se koplje v Himalaji, Karpatih in drugje. Starost mineralov je med 500 in 700 milijoni let. Solna lučka je ročno izrezana oziroma izklesana iz cele gmote soli. Kameno sol so v preteklosti uporabljali zdravilci za zdravljenje protina, migrene, kožnih izpuščajev in izboljšanje imunosti zaradi njene edinstvene sestave, ki vključuje: železov oksid, glino, ogljikovodik (plinast in tekoč), sadro, ogljik, cink, brom, magnezij, kalcij, selen, železo, kalij, kremen, anhidrit.

Kako uporabljati solno lučko?

Za ionizacijo in čiščenje zraka mora lučka delovati vsaj 6 ur na dan. Lučko namestite na varno mesto zunaj dosega otrok in stran od virov vlage (domače fontane, akvariji itd.). Vse solne lučke so primerne za uporabo doma in v pisarni. Najbolje je, da lučko namestite na mesto, kjer je največ onesnaževal zraka, na primer v spalnici in v skupnem prostoru, kjer se najpogosteje uporabljajo električni aparati. Lučko pustite prižgano dlje časa, tako da nastane čim več negativnih ionov. Solne lučke porabijo malo energije in so popolnoma varne, če jih pustite prižgane med spanjem. Izberite ustrezno velikost solne lučke, ki je primerna za vaš prostor, ali pa nabavite več lučk, ki jih boste namestili po stanovanju ali hiši. Solna lučka ne zahteva posebne nege. Dovolj je, če z nje s suho krpo obrišete prah ali uporabite sesalnik. Ne pozabite, da je sol topna v vodi, zato ni priporočljivo, da jo postavite poleg akvarija. Solne lučke so priljubljene v mnogih državah na svetu. Kamena sol se pridobiva iz rudnikov, ki se nahajajo v Pakistanu in Ukrajini. Sol mora biti čimbolj čista, tako da vsebuje čim manj različnih nečistoč. Halit (čista kristalna sol) ne vsebuje težkih kovin, zato je idealen za izdelavo solnih lučk, ki pa ga je težko obdelati tako, da bi iz njega izdelali lučke posebnih oblik.

Himalajska solna plošča s kovinskim pladnjem za žar – BBQ

42,70
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

PLOŠČE ZA ŽAR IN SUŠI - BBQ

Naše solne plošče za pečenje na žaru lahko segrevate na štedilniku ali v pečici, nato pa jih lahko uporabite pri mizi kot ploščo za žar. Hrana na žaru je hkrati tudi soljena. Plošče so primerne za [wiki title="Ribe" base="SI"]ribe[/wiki], [wiki title="Meso" section="Mišica"]meso[/wiki] in [wiki title="Zelenjava" base="SI" thumbnail="on"]zelenjavo[/wiki]. Jedi se med pečenjem solijo ob stiku s solno ploščo. Za [wiki title="Suši" base="SI" thumbnail="on"]suši[/wiki] je mogoče uporabiti zamrznjene plošče.
Splošna navodila:
Pečice predhodno ne segrevajte. Ploščo namestite v spodnji del pečice. Plošča mora biti čista in suha. Vsaj 24 ur prej plošče ne uporabljajte. Hrane ne postavite neposredno iz hladilnika na žar ploščo. Pred prvo uporabo plošče priporočamo segrevanje v pečici: ploščo segrevajte 15 minut pri 80 stopinjah in še 15 minut pri 120 stopinjah. Nato ploščo odstranite in pečico ohlajajte 30 minut. Plošča je pripravljena za uporabo. Ploščo postavite v (hladno) pečico in jo grejte največ 45 minut: prvih 15 minut na 90 stopinj, nato 15 minut na 180 stopinj in še 15 minut na najvišji temperaturi (približno 270 stopinj). Plošča lahko med segrevanjem nekoliko razpoka. To je običajno. Dobro naoljeno in začinjeno hrano položimo neposredno na vročo solno ploščo in jo spečemo na obeh straneh. Hrana se med pečenjem sama nasoli. Prosimo, upoštevajte: večkrat kot boste hrano obrnili, bolj bo slana. Meso, ribe ali zelenjavo postrezite na površini, odporni na toploto. Uporabite naš odličen nosilec za žar plošče.

Solno ploščo

preprosto očistite s strgalom in nato z vlažno krpo, ko se ohladi. Če na plošči ostane preveč ostankov hrane, suho solno ploščo zdrgnite z brusnim papirjem. Nato jo obrišite z vlažno krpo in pustite, da se posuši.
VEČ INFORMACIJ O SOLNIH PLOŠČAH:
Solne plošče zadržijo toploto dolgo časa in jo dolgo tudi oddajajo. Mineralna sol ima visoko temperaturo taljenja, nekaj več kot 800 stopinj, zato ne skrbite, da vaša solna plošča ne bi mogla prenašati visokih temperatur peči ali pečice. Solne plošče nimajo ravnih robov, saj so narejene ročno. Prosimo, da to upoštevate pri naročanju solnih plošč. Upoštevajte tudi, da držalo žar plošče ni primerno za pranje v pomivalnem stroju.
Oglejte si video: Kuhanje z Himalsjko solno ploščo - Video je v angleščini Vzdrževanje - Nega plošče za žar - Video je v angleščini[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Himalajski solni kamen za konje 1-1,5 kg

3,37
Ime izdelka: Himalajski solni kamen za konje
Sestavine: natrijev klorid 100%(Koncentracija v % w/w) Rok veljavnosti: neomejeno
Uporaba: za lizanje, za živali Država porekla: Pakistan Neto količina: 1,40kg
Pomembno: po namestitvi poskrbite, da bodo imele živali zadostno količino tekočine.

Himalajski solni set za serviranje – Zamrzni in postreži

24,16
Himalajski solni set za serviranje - Zamrznite in postrežite [su_quote cite="Poskusite splača se"]obrok lahko spremeni v gastronomsko doživetje.[/su_quote] Za uporabo (solni set za serviranje) preprosto krožnike za nekaj ur dajte v svoj zamrzovalnik in jih ponovno vzemite tik pred serviranjem. Očistite z gobico z uporabo čim manj vode in brez detergenta.
kako zamrzniti in postreči solni set: 1. plošče zamrznite 2-3 ure. 2. vzemite tik pred serviranjem. 3. po uporabi obrišite z gobico, pri čemer uporabite čim manj vode in brez detergenta. 4. posušite s kuhinjsko brisačo. 5. pred pospravljenjem v originalno embalažo pustite da se posuši vsaj 12 ur. 6. hranite v prostiih brez prisotnosti vlage. Lastnosti: Materiali: himalajska kamnita sol Dimenzije: 1.5 x 11 x 11cm [su_quote cite="PSD"]V restavraciji Michelin, Vila Joya v Albufeiru na Portugalskem, se plošče FREEZE & SERVE uporabljajo za odlično predstavitev masla.[/su_quote]

PREHRANSKA DOPOLNILA VITAKING

Prehranska dopolnila so cenovno ugoden in učinkovit način, s katerim lahko zagotovite, da vi in vaši ljubljeni uživate vsakodnevni priporočeni vnos bistvenih vitaminov, mineralov in drugih pomembnih hranil, potrebnih za optimalno zdravje.

Chia semena, 500 g

7,66

Chia semena

izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in varnosti, kar pomeni, da lahko ob vsakem obroku uživamo v polni hranilni vrednosti chia semen. Standard GAP in GMP zagotavljata popoln postopek pridelave in pakiranja ob upoštevanju ekonomske, socialne in okoljske trajnosti. Čija semena prihajajo iz Južne Amerike, kjer so jih uporabljali že Maji in Azteki. Beseda »chia« v majevskem jeziku pomeni energijo, kar ni presenetljivo, saj je znano, da imajo chia semena ogromno hranilno vrednost. Čija semena so odličen vir maščobnih kislin omega-3, beljakovin, antioksidantov, vlaknin, vitaminov in mineralov. Semena lahko enostavno vključimo v svojo vsakodnevno prehrano. Semena lahko uporabimo pri peki peciva in kruha. Lahko jih vmešamo v jogurt in smutije ali potresemo po solatah.

Zakaj so [wiki title="Oljna kadulja" base="SI"]Chia semena[/wiki] tako dober izdelek?

Chia semena so popoln vir beljakovin, saj vsebujejo dva- do trikrat več beljakovin kot druga žita. So popoln vir vlaknin in odlično sredstvo za čiščenje debelega črevesa, saj dejansko počistijo prebavni sistem, tako da lahko telo absorbira dragocena hranila. Chia semena je bistvenega pomena za diabetike, saj pomaga stabilizirati raven sladkorja v krvi. Chia semena pomagajo pri hujšanju, ker v telo dovajajo več hranil, pri tem pa ne spremenijo okusa hrane. Upočasnijo absorpcijo ogljikovih hidratov in dajo občutek sitosti. Pospešujejo procese razstrupljanja, saj spodbujajo izločanje odpadnih snovi iz črevesja. Chia semena je kot nalašč za športnike, saj izboljša telesno vzdržljivost in pomaga ohranjati hidracijo. Semena so polna kalcija in vsebujejo tudi bor v sledovih, ki pomaga pri vgradnji kalcija v kosti. Chia semena vsebujejo trikrat več antioksidantov kot borovnice. Pomagajo pa tudi v boju proti raznim boleznim. Semena vsebujejo tudi trikrat več železa kot špinača. Železo pa je nujno za dovajanje kisika iz pljuč v organe in mišice. Chia semena imajo izredno visoko vsebnost maščobnih kislin omega-3 in omega-6, ki so bistvene za delovanje možganov, odpravljanje depresije in splošno dobro počutje. Semena lahko znatno zmanjšajo kardiovaskularne težave pri osebah s sladkorno boleznijo tipa 2. Ob znižanju sistoličnega krvnega tlaka se hkrati izboljša raven sladkorja v krvi.

Uporaba

Semena lahko vmešamo v marmelade, napitke, pecivo ali karkoli drugega. Semena imajo neverjetno vsestransko uporabo in zaradi nevtralnega okusa ne spremenijo okusa hrane.

Sestavine 

Oljna kadulja (Salvia hispanica)

Hranilna vrednost na 100g

Energija: 486kcal/2035kJ Maščoba: 30,74g - od tega nasičene maščobne kisline: 3,33g Ogljikovi hidrati: 42,12g Omega-3: 17,5g Omega-6: 5,785g Vlaknine: 34,4g Beljakovine: 16,54g Natrij: 16mg Magnezij: 335mg Kalicij: 631 mg Vsebina embalaže: 500 gramov Priporočeni dnevni odmerek: 1–2 žlici (15 g) Hranite v hladnem in suhem prostoru. Država izvora: Bolivija Rastlinski izdelek Več receptov in informacij o chia semenih najdete tukaj: www.chia.hu

Vitamin D3 4000IU, 90 kapsul

9,30

Prehranska dopolnila

Vitamin D3 4000IU, 90 kapsul

Vitamin D3

Vitamin D3 4000IU, ki ga pogosto imenujejo sončni vitamin oziroma vitamin sonca, podpira imunski sistem in emocionalno zdravje. Raziskave potrjujejo, da je adekvatna količina [wiki title="Vitamin D" base="SI" thumbnail="on"]D-vitamina[/wiki] v organizmu pomembna! Sončenje po nekaj minut vsak dan teoretično oskrbi telo s pravo količino vitamina D. Mnogi ljudje, zlasti pozimi, nimajo dovolj sončne svetlobe, zato telo ne more proizvajati vitamina D. Sposobnost telesa, da proizvaja vitamin D, se s starostjo zmanjšuje, zato je pomanjkanje vitamina D pogosto pri starejših. Večina ljudi preživi en ali dva tedna na leto, preostanek časa pa v pisarnah, hišah, avtomobilih ali drugih zaprtih prostorih, običajno oblečenih in komaj izpostavljenih sončni svetlobi. Tisti, ki živijo na takšen način, naj bodo pozorni na zadostno dopolnjevanje vitamina D. Vitamin D3 pomaga pri absorpciji kalcija in fosforja, vzdrževanju kalcija v krvi in izboljšanju imunskega sistema, ohranjanju mišične funkcije in izboljšanju delitve celic. Če živite v mestu z visoko količino smoga v zraku, se priporoča, da povečate dnevni vnos vitamina D3 kot zaščita pred škodljivimi boleznimi ali drugimi škodljivimi učinki.

Pozitivni učinki vitamina D3 na telo

  • Prispeva k normalni absorpciji in izrabi kalcija in fosforja,
  • Pomaga vzdrževati normalno raven kalcija v krvi,
  • Pomaga ohranjati zdrave kosti, zobe in zdravo delovanje mišic,
  • Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema,
  • Ima vlogo pri delitvi celic.
Sestavine: škrob, hidroksipropilmetilova celuloza, pripravek vitamina D3 (maltodekstrin, modificirani škrob, koruzni škrob, sončnično olje, zdravilo za povečanje telesne mase: gumi arabika, antikoagulantna snov: kalcijev fosfat, kolekalciferol, antioksidant: butiliran hidroksitoluen), inhibitor za kopičenje: magnezijeve soli maščobnih kislin. OPOZORILA IN NAVEDBE: Priporočeni dnevni odmerek: 1 kapsula na dan z malo tekočine ob obroku. “Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano“ “Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo.“ “Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.“ “Shranjevati nedosegljivo otrokom!“ Neto teža: 21,15 g

Vita Krill, krilovo olje, 500 mg, 30 tablet

9,72
Prehransko dopolnilo | Krilovo olje, 500 mg Raki/Kril,  (svetleči raki) se pojavljajo v velikih množicah v vseh oceanih sveta, še posebej okoli [wiki title="Antarktika" base="SI"]Antarktike[/wiki]. Večinoma jedo cvetni plankton. Rakovo olje je prav tako kot ribje olje bogato z omega-3 alifatsko kislino, še posebej z DPA in EPA, ki sta bistvenega pomena za zdravje ljudi. Olje rakcev Krill se bolje absorbira v telo od ribjega olja. Veliko ljudi ima težave z absorpcijo ribjega olja, za njih je rakovo olje boljša alternativa. Rakovo olje vsebuje veliko naravnih antioksidantov in s tem tudi visoko raven astaksantina. To je rdeča, vodotopna valonia, ki jo najdemo v rakih, lososu in algah. Nova generacija [wiki title="Omega-3 fatty acid" thumbnail="on"]omega 3[/wiki] maščobnih kislin je olje krila. Krili (osvetljeni raki) se v ogromnih količinah pojavljajo v vseh oceanih sveta, največ pa v vodah visoke čistosti Antarktike. Prehranjujejo se predvsem z rastlinskim planktonom. Olje krila in ribje olje je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, vendar je olje krila lažje prebavljivo in je dragocenejše. Omega-3 (in EPA in DHA) maščobne kisline v olju krila je treba redno uživati, saj EPA in DHA prispevata k pravilnemu delovanju kardiovaskularnega sistema (blagodejni učinek dosežemo z dnevnim vnosom 250 mg EPA in DHA). Sestavine: krilovo oje, želatina, mokrilo za glicerin, sorbitol: sorbitol, prečiščena voda.

Kril - krilovo olje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Kril (znanstveno ime Euphausiacea) je red višjih rakov s približno 110 opisanimi vrstami, ki živijo v vseh svetovnih oceanih. Večinoma so prebivalci odprtega morja - pelaški organizmi, posamezne vrste pa so tudi obalne ali globokomorske. Večina vrst je drobnih, zrastejo centimeter ali dva v dolžino, le največji predstavniki merijo do 15 cm. Beseda »kril« izvira iz norveščine in v dobesednem prevodu pomeni »ribji zarod«. Del vrst se prehranjuje filtratorsko, tako da s preobraženimi sprednjimi okončinami precejajo fitoplankton in zooplankton (predvsem prvega) iz vode, ostale pa so plenilske in aktivno lovijo manjše predstavnike zooplanktona. Ker se zaradi hitrega razmnoževanja lahko pojavljajo izredno množično, so pomemben del oceanskega ekosistema, saj predstavljajo povezavo med primarnimi producenti in večjimi morskimi organizmi, kot so ribe, glavonožci, pingvini, tjulnji in vosati kiti. Nekaterim od njih predstavlja kril največji delež prehrane. Med bolj znanimi je antarktični kril (Euphausia superba), ki se pojavlja v velikanskih jatah, njegovo biomaso ocenjujejo na 500 milijonov ton. Človek lovi kril predvsem za hrano ribam v komercialnih ribogojnicah, v manjši meri pa tudi za lastno prehrano (jedo ga predvsem v Rusiji in na Japonskem) in za predelavo v farmacevtski industriji. Ulov antarktičnega krila ocenjujejo na slabih 100.000 ton letno.[1]
OPOZORILA IN NAVEDBE: Priporočeni dnevni odmerek: 3 po 1 kapsula na dan z malo tekočine ob obroku. “Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano“ “Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo.“ “Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.“ “Shranjevati nedosegljivo otrokom!“ Neto teža: 22,5g (30db)

*** Priporočene dnevne vrednosti | USA DV = Daily Values / RDA (Preberi več)

Vitamin D3-2000 IU, z naravno aromo jagode, 210 žvečilnih tablet

11,54

[wiki thumbnail="on"]Vitamin D[/wiki]

Vitamin D3 (Vitamin D) v naše telo pride s soncem in pravilnim prehranjevanjem. Je prehransko dopolnilo.
  • zagotavlja normalno absorpcijo kalcija in fosforja,
  • prispeva k vzdrževanju normalne ravni kalcija v krvi,
  • prispeva k ohranjanju kosti, zob in zdravega delovanja mišic,
  • imunskemu sistemu pomaga  normalno delovati,
  • igra vlogo pri celični delitvi.

Zakaj ga je pomembno redno jemati ?

Vitamin D je hormon, ki ima v telesu številne funkcije. Ljudje bi morali razumeti, da vitamin D3 ni le "vitamin" za kosti, ampak izjemno pomemben hormon, ki je že milijone let (odkar smo bili ves čas na soncu) na zelo visoki ravni v človeškem telesu. Priporočeni dnevni odmerki, ki so danes prenizki, niso bili določeni na podlagi znanstvenih meritev, temveč na podlagi predpostavk. Ta priporočila so odgovorna za veliko bolezni in posredno za veliko smrti. Čas bi bil, da vsaj strokovnjaki preberejo literaturo in odpravijo absurdno situacijo zdravnikov in zdravstvenih delavcev s starodavnimi pogledi, ki se trmasto držijo zastarelih odmerkov. Na žalost zdravljenje vitamina D kot zdravila na recept ljudem preprečuje zaščito zdravja.

Prednosti ob rednem konzumiranju:

  • njegova odsotnost povzroča imunsko pomanjkljivost,
  • je dovzeten za okužbe,
  • povečuje tveganje za avtoimunske bolezni,
  • poslabša uporabo insulina in poškoduje beta celice, ki proizvajajo inzulin, v trebušni slinavki,
  • ker ima vitamin D kot hormon pomembno vlogo tudi pri delitvi celic, je pomanjkanje vitamina D na ravni prebivalstva eden od vzrokov za epidemijo raka,
  • igra tudi pomembno vlogo pri zaščiti pred boleznimi srca in ožilja,
  • nizke ravni vitamina D3 v študijah napovedujejo stopnjo samooskrbe in kognitivnih sposobnosti pri starejših,
  • pomanjkanje vitamina D3 v razvoju ploda vodi do hudih razvojnih motenj,
  • ščiti pred diabetesom ali kasneje multiplo sklerozo ali astmo v povojih,
  • pogosto bolni otroci z velikimi odmerki vitamina D prenehajo z boleznimi zgornjih dihal,
 
OPOZORILA IN NAVEDBE: Priporočeni dnevni odmerek: 1 tableta na dan. “Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano“ “Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo.“ “Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.“ “Shranjevati nedosegljivo otrokom!“ Neto teža: 84 g (210)

Acerola Vitamin C-500, žvečilni tableti z aromo jagode, 40 tablet

6,31

 Vitaking - Acerola C-500

Vitaking Acerola C-500 vsebuje 500 mg vitamina C in veliko drugih naravnih sestavin. Vitamin C, kateri naravni kompleks je na rastlinski osnovi, združuje visoko kakovost. Poleg vitamina C vsebuje jagodni sok v prahu, acerolov češnjev prah, ekstrakt borovnice, šipkov prah, ekstrakt črnega ribeza, ekstrakt zelene paprike, citrusovi bioflavonoidi, rutin in hesperidin. Vrednost sadja (acerola) daje dejstvo, da vsebuje tudi znatne količine (4,5%) vitamina C, veliko kalija, magnezija in vitamina A. Mamam z majhnimi otroki je izdelek še posebej všeč, ker ga je mogoče enostavno dozirati. S pomočjo žvečljivih tablet lahko svoje otroke uspešno navadijo na zdrav način življenja. Vitamin C (z okusom Acerola) prispeva k: - Za normalno delovanje imunskega sistema med intenzivno vadbo ali po njej, - Za običajne presnovne procese, ki proizvajajo energijo, - Za normalno delovanje živčnega sistema, - Za vzdrževanje normalne psihološke funkcije, - Za normalno delovanje imunskega sistema, - Za zaščito celic pred oksidativnim stresom, - Za zmanjšanje utrujenosti in utrujenosti, - Za regeneracijo zmanjšane oblike vitamina E, - Poveča absorpcijo kisline. Za normalno tvorbo kolagena in z njo: - Za vzdrževanje normalnega stanja in delovanja krvnih žil s pomočjo Vitamina C (Acerola), - Za vzdrževanje normalnih kosti, - Za vzdrževanje normalnega stanja in delovanja hrustanca, - Za vzdrževanje normalnega stanja dlesni, - Za vzdrževanje normalnega stanja in delovanja kože, - Za vzdrževanje normalnega stanja zob.

Predstavitev Acerole

Acerola je grm ali majhno drevo, ki je doma v Srednji Ameriki, na severu Južne Amerike, Mehiki in na Karibih. Sadje je podobno češnji in je zrelo temno rdeče barve. Je bogat vir vitamina C. Acerola se pogosto uporablja za preprečevanje pomanjkanja vitamina C in za zdravljenje skorbuta, bolezni, ki jo povzroča pomanjkanje vitamina C. Uporablja se tudi pri prehladu, driski, težavah z jetri in drugih stanjih. Vendar pa obstajajo omejene znanstvene raziskave, ki podpirajo te druge uporabe. SESTAVINE: Sladila: sorbitol, saharoza. askorbinska kislina. Ojačevalci: jagodni sok v prahu. aroma jagode, acerola češnjev prah, maltodekstrin. Ssredstva proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin. kremen, ajdov prah. Emulgator: hidroksipropilmetilceluloza, ekstrakt borovnice (Vaccinium myrtillus), šipkov prah. hesperidin. citrusi bioflavonoidi. rutin, prah črnega ribeza. Rregulator kislih kumaric: ekstrakt vinske kisline zelenega popra (Capsicum annuum).
OPOZORILA IN NAVEDBE: Priporočeni dnevni odmerek: 1 tableta na dan. “Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano“ “Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo.“ “Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.“ “Shranjevati nedosegljivo otrokom!“ Neto teža: 92 g

Česnovo olje 1000 mg, 90 tablet

4,35

Prehranska dopolnila

Vitaking Česnovo olje 1000 mg, 90 tablet

Česnovo Olje

Vitakingovo česnovo olje vsebuje čisti ekstrakt česna, kar ustreza 1000 mg surovega česna. Česen ljudje jemo že 5000 let. Že od nekdaj so ga v mnogih delih sveta uporabljali kot urok: starodavna ljudstva so nosila strok česna okoli vratu kot amulet, ker naj bi ga ščitila pred boleznimi (in vampirji). Česen oziroma Allium sativum vsebuje encime, imenovane allinaza. Allin zaradi poškodb celic proizvaja različne spojine: alicin, številne sulfide, ki so odgovorni za značilen vonj česna. Poleg tega najdemo naslednje sestavine: derivati ​​peptidov, ki vsebujejo žveplo, vitamina B in C ter flavonoide.

Zgodovina česna

Česen je že v stari indiji veljal kot zaščitniško zdravilo. Skupaj s čebulo (Allium cepa) se je razširil prek Bližnjega Vzhoda v Egipt, kjer so začeli obe rastlini načrtno gojiti. Egipčani so jima s kultiviranjem odvzeli ostrino in sta tako česen in čebula postala nepogrešljiva sestavina splošne ljudske hrane. Keopsove piramide ne bi zgradili brez redkve, čebule in česna, saj so nepregledne množice čuvali pred hiranjem in infekcijskimi boleznimi. Samo svečenikom je bilo prepovedano uživanje česna, kajti veljal je za svetega, za božji dar in za afrodiziak. Pekoči strok si je utrl pot tudi proti zahodu in severu. Tudi Grki, Rimljani, Galci in Germani so ga uporabljali kot užitno rastlino, začimbnico in zdravilno rastlino. Svetovali so ga pri težavah s kožo, okužbah, glistavosti, težavah z ledvicami, bronhialnih katarjih in trebušnih kolikah.

Česnovo olje in njegove prednosti

  • Lahko ugodno vpliva na krvno maščobo in škodljivo raven holesterola v krvi (LDL),
  • lahko prispeva k ohranjanju zdravja dihal,
  • ima vlogo pri vzdrževanju odpornosti na glive in bakterije,
  • za čiščenje krvi,
  • za celjenje ran,
  • proti težavam s holesterolom.
Česen stabilizira proliferirajoče delovanje srca, lajša krče koronarnih arterij in posledično izboljša oskrbo s krvjo v miokardu, poveča delovanje srca in celo ekstrakt česna preprečuje nastanek krvnih strdkov v koronarnih arterijah srca. Raziskave so pokazale tudi protirakave učinke uživanja česna. Ljudje, ki zaužijejo več česna in čebule, imajo veliko nižjo pojavnost raka na želodcu kot tisti, ki jih ne. Česen, to že dolgo znano zdravilno zelišče, ima številne blagodejne učinke na naša telesa. Medtem ko izboljšuje delovanje srca in ožilja, ima antibiotične in prebavne pripomočke, poleg tega pa zagotavlja zaščito pred rakotvornimi snovmi. Česen vsebuje več kot 200 biološko aktivnih snovi - vitaminov, mineralov, aminokislin in encimov. Med njimi je najbolj biokemično aktivnih več kot 70 spojin, ki vsebujejo žveplo. Glavna aktivna sestavina česna je močan antibiotik alicin, ki ga med prebavo proizvaja encim alinaza iz allina v rastlini. Sestavine: sojino olje, želatina, vlažilna krema: glicerin, ekstrakt česna. OPOZORILA IN NAVEDBE: Priporočeni dnevni odmerek: 1 kapsula na dan z malo tekočine ob obroku. “Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano“ “Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, zaščitenem pred svetlobo.“ “Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.“ “Shranjevati nedosegljivo otrokom!“ Neto teža: 21,15 g

Ponudba meseca

Ena vrlina za vsak mesec

CHIA semena ali oljna kadulja.

Ste vedeli:

Oljno kaduljo gojijo zaradi njenih semen, ki so bogata z maščobnimi kislinami omega-3.

Ste vedeli:

Leta 2009 je Evropska unija odobrila uporabo semen oljne kadulje kot nove živilske sestavine.

Prehrana

Surova semena oljne kadulje se uživajo sama ali kot dodatek drugim jedem in napitkom.

Chia semena, 500 g

10 krat več omega-3 kot pri lososu. 9 krat več antioksidantov kot v pomaranči. 5 krat več železa kot v špinači. 5 krat več kalcija kot v mleku. 3 krat več elementarnih vlaknin kot v otrobih.

7,66
Himalajska jedilna sol

Prijava na E-Novice